Hur ansöker jag om ett onlinelån?

Att ansöka om ett onlinelån är enkelt, oftast kan du sköta hela processen direkt på långivarens sida på internet och få besked direkt. Utbetalningen kan sedan ske snabbt, ibland samma dag. Du fyller i dina uppgifter och önskat belopp. Sedan görs en kreditprövning, varefter du får din ansökan beviljad eller avslagen. Om din ansökan beviljas, betalas pengarna ut till ditt konto. Kom ihåg att det alltid är bra att jämföra räntor och avgifter innan du väljer långivare. Det kan du antingen göra på egen hand, eller ta hjälp av någon av de sidor på internet där du kan jämföra varor och tjänster. Exempel på sådana sidor är Compricer och Pricerunner. Du kan också använda dig av en så kallad låneförmedlare på internet. Du gör då en ansökan hos låneförmedlarens sida, och får sedan erbjudanden från olika långivare.

 • Ränta från*
  2,95 %
  Låna upp till
  10 000 - 500 000 kr

  100 000kr över 10 år med eff. ränta 8,19%, totalt: 144 959kr (Max effektiv ränta (APR) 17,55%)

  Mer om
  lendo.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • Ränta från*
  6,99 %
  Låna upp till
  5 000 - 600 000 kr

  65 000kr över 5 år med eff. ränta 15,88 %, totalt: 91 866 kr (Max effektiv ränta (APR) 22,99%)

  Mer om
  banknorwegian.se

  Uppläggningsavgift: 0 kr Månadsavgift: 0 kr

 • Ränta från*
  3,85 %
  Låna upp till
  300 000 kr

  Mer om
  sevenday.se

  Uppläggningsavgift: 495 kr Månadsavgift: 15 kr

 • Ränta från*
  3,5 %
  Låna upp till
  500 000 kr

  100 000kr över 5 år med eff. ränta 4,85%, totalt: 112 860kr

  Mer om
  consector.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • *Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar.

Det är viktigt att du jämför även onlinelånens effektiva ränta. Den effektiva räntan får du fram genom att räkna samman alla administrations- och uppläggningsavgifter utslagna på ett år med räntan. Då får du fram vad lånet egentligen kommer att kosta dig. Tänk på att den effektiva räntan för den typen av onlinelån som även kallas snabblån eller mikrolån kan vara väsentligt högre än för mer traditionella lån hos storbankerna. Även om summan kanske inte framstår som så stor när du bara har en löptid på ett par månader, så är det ändå onödigt att betala mer för ditt lån än vad du skulle behöva. Det är därför värt att jämföra de olika långivarna, även när det gäller andra villkor. Vissa långivare har erbjudanden om avgiftsfria lån första gången du lånar, men var noga med att kontrollera alla villkor, så att inga ytterligare avgifter tillkommer.

Gör gärna en budget så att du säkert vet att du kommer att kunna betala ditt lån i tid. Om du får problem att betala lånet, kan det leda till stora ekonomiska konsekvenser. Det är därför viktigt att du faktiskt har koll på att du har råd att låna, för att undvika att få stora skulder eller till och med en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning kan göra det svårare för dig att få lån, arbete eller bostad, och är något du bör göra allt för att undvika. Låna därför inte mer än du absolut behöver, och gör upp en plan för hur du ska ha råd att betala tillbaka lånet, under den avtalade tiden.